Szösszenetek a 2018-as Nemzetközi Estről

Az International Evening az évek során hatalmas eseménnyé nőtte ki magát. Idén március 10-én került megrendezésre az Angol- Német Hallgatói Önkormányzat (EGSC) által az Expo Centerben.

image004.jpg
Fontos kihangsúlyozni, hogy a Nemzetközi Est egy jótékonysági rendezvény: a karszalagokból közel 8 millió forint adomány gyűlt össze, az összeget pedig az intézetek, klinikák és a hallgatói jólét fejlesztésére fordítják a szervezők.
Új célkitűzésük, hogy az Általános Orvostudományi Kar színes, multikulturális világát asztali naptár formájában is bemutassák, melynek fókuszában egymás elfogadása, az eltérő kultúrák tisztelete áll. A naptárban szereplő lányok bemutatkoztak a Nemzetközi Est színpadán 2 show keretében: nemzeti viseletükben, valamint parti ruhás kollekcióban.
A naptárban megjelenik 12 kultúra, 12 népviselet, 12 lány, leendő orvosok és édesanyák. A naptár árából származó összes bevételt a pécsi Gyermekklinikán kezelt, hosszasan kórházi ápolásra szoruló gyermekek szüleinek szállására, annak felújítására és üzemeltetésére fordítják

received_10209519255252157.jpeg

Az esemény este 19 órakor vette kezdetét, népszerűségének köszönhetően már jóval kapunyitás előtt kígyózott a sor a bejárat előtt. Az idei rendezvényen az alábbi asztaloknál kóstolhattunk kulináris finomságokat: Mexikó, Irán, Vietnam, Norvégia, Mongólia, Irán, Jordánia, Palesztina, Nigéria, Burundi, Congo, Ghana, Dél-Korea, Szubkontinens (India, Pakistan, Sri Lanka, Bangladesh), Szíria, Spanyolország, Németország, Japán, Koszovó-Albánia, Székelyföld és Magyarország.

image001.jpg

Rutinos résztvevőként a sushival kezdtük a kóstolást, mivel tapasztalataink azt mutatják, hogy ez az ínyencség fogy el a leggyorsabban. Megszámlálhatatlan mennyiségű finomság közül csipegettünk, mint például tavaszi tekercs, sajtos-lekváros gofri és guacamole tortilla-chipsszel.
A magyar asztal sem maradt érdeklődő embertömeg nélkül, itt szendvicset, zsíros kenyeret, paprikás krumplit, pörköltet és aranygaluskát kínáltak a hallgatók (Rektor Úr és a Rektori Hivatal támogatását ezennel is köszönjük).

A vendégeket nemcsak a különleges ételek sokasága vonzotta a nagyterembe, de a folyamatos színpadi előadások, zenés műsorok is. Számomra a legemlékezetesebb pillanat annak a videónak a levetítése volt, melyet Nima Mohammadi és Soheil Jazbani készítettek az Anatómiai Intézet oktatóinak közreműködésével.

 


A többi teremben lemezlovasok és zenekarok biztosították a talpalávalót. Név szerint: The Funktion, illetve Shef Mino and The Pounds. Utóbbi együttes tagjai között megismerhettük a PTE hangját is. A legnagyobb tömeg a Nóri and The Zoo koncertjére gyűlt össze, ami nem csoda, hiszen mindenki tudja, hogy fellépésük során garantált a jó hangulat.

Minden kedves hallgatótársamnak meleg szívvel ajánlom ezt a rendkívüli eseményt. Ne hagyjátok ki!

Írta: Nagy Noémi
Fotók: Rodler Miklós